Betonne Jeugd start Radio Beton! Een eigen webradio waar jongeren alle touwtjes in handen krijgen, van plaatjes draaien tot interviews afnemen tot radioshows in elkaar steken.

Radio Beton is live te beluisteren elke vrijdag vanaf 19u. Je kan de livestream hier volgen. Via deze link kan je afgelopen shows herbeluisteren.

Als je ideeen voor de radio of samenwerking hebt, stuur dan zeker een mailtje naar Ward! Dit project werd opgericht om aan de uitdagingen van de coronacrisis tegemoet te komen. De bewoners van Antwerpen vonden het project zo waardevol dat ze het in 2021 alvast een toekomst verzekerden via de Burgerbegroting.

                               

Iedereen verdient een thuis.

Geen enkele jongere mag verplicht zijn in dak- of thuisloosheid te leven. In het kader van het project ‘Network First for Homeless Youth’ biedt Betonne Jeugd dak- en thuisloze jongeren een thuisbasis, waarbij ‘jong zijn’ op de eerste plaats komt. We willen maatschappelijke verandering verwezenlijken door op te treden als spreekbuis voor deze jongeren. We kaarten dak- en thuisloosheid van jongeren aan bij verschillende instanties en beleidsmakers.

Al meerdere jaren zien we het aantal dak- en thuisloze jongeren in Antwerpen sterk groeien. Betonne Jeugd kiest ervoor een focus te leggen op deze doelgroep. Sinds januari 2020 behoort het werken met deze doelgroep dan ook tot een fundamenteel onderdeel van de werking, onder het project experimenteel jeugdwerk “Network First for Homeless Youth”. De leeftijdscategorie ligt tussen 12 en 30 jaar.

Om de doelgroep ‘dak- en thuisloze jongeren’ te bepalen volgen we de Europese Typologie van dakloosheid en sociale uitsluiting. Het ontbreken van een “thuis” geeft de afbakening van dakloosheid weer. Meer info vind je hier.

Op lange termijn wil Betonne Jeugd zich verder ontwikkelen tot expertisecentrum, experimenteren met alternatieve woonvormen, methodieken uitwerken en deze problematiek jaar na jaar blijven aankaarten.

Betonne Jeugd maakt deel uit van het netwerk Mind The Gap en bemant wekelijks het inloophuis Jump.

Al jaren vinden dak- en thuisloze jongeren hun weg naar Betonne Jeugd. Samen met hen willen wij een beeld schetsen van hun leefwereld en de structurele problemen die zij ervaren.

Hoe vindingrijk moet je zijn om te kunnen overleven?
Welke verborgen talenten hebben deze jongeren?
Dit willen we overbrengen in een film gemaakt door de jongeren zelf.