Corona of niet…

Betonne Jeugd blijft open! Hou zeker onze facebookpagina goed in de gaten voor nieuwe berichten.

Er veranderen wel enkele dingen om veilig te kunnen blijven samenkomen. We kunnen niet meer samen eten op Betonne Jeugd, in de plaats daarvan werken we met afhaalmaaltijden. Als je ze niet kan komen afhalen, geef een seintje en wij bekijken of we iets kunnen doen.

Moest er op Betonne Jeugd iemand besmet zijn, denk dan even na of je met die persoon een nauw contact hebt gehad de afgelopen dagen:

  •   een totaal contact van minstens 15 minuten binnen een afstand van <1,5 m (“face to face”), bijvoorbeeld in een gesprek, zonder correct gebruik van een mondmasker (neus en mond volledig bedekkend) door één van beide personen. Dit omvat onder andere vrienden met wie men een maaltijd deelde.
  •  direct fysiek contact met een COVID-19 patiënt.
  •  meer dan 15 minuten samen met een COVID-19 patiënt gereisd, in eender welk transportmiddel, zittend binnen twee zitplaatsen
Wij vragen aan mensen met een hoog risico contact om even thuis te blijven van BJ, tot 10 dagen na je laatste contact. Best ga je ook thuis in quarantaine.
Als je zelf geen symptomen hebt, moet je niet getest worden en moeten je vrienden, familie zich voorlopig ook geen zorgen maken (en ook niet in quarantaine). Als je symptomen hebt, bel dan de huisarts op.
Laat het ons weten als je in quarantaine gaat, wij blijven paraat met huisbezoeken voor een babbel op afstand, een telefoontje en voedselpakketten!
En vooral: stay safe en stay healthy!