Studiedag: Betonne jeugd geeft dakloze jongeren een stem

Betonne Jeugd, een thuisbasis voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, zag de vorige jaren heel wat dakloze jongeren over de vloer komen. Er werd besloten om meer in te zetten op deze doelgroep met het burgerbegrotingsproject ‘Betonne Jeugd geeft dakloze jongeren een stem’. Een jaar lang zochten we actief naar dakloze jongeren. We vonden ze in hun leefwereld, en leerden hen Betonne Jeugd kennen. We boden ondersteuning, warmte, maar wat we vooral deden was LUISTEREN. Geen dak boven je hoofd, sofasurfen, leven in onzekerheid, geen toekomstperspectief, overlevingsstrategieën, vicieuze circels, …

Samen met hen ontrafelden we deze problematiek en zochten we naar MOGELIJKE STRUCTURELE OPLOSSINGEN. Met deze studiedag willen we de problematiek samen verder ontrafelen, onze bevindingen delen, mogelijke structurele oplossingen aanbieden, en een blik op de toekomst werpen. Deze onmenselijke situatie mag niet ongezien en ongehoord voorbijgaan!!! Iedereen met een hart voor daklozen is welkom!

WAAR/WANNEER

CoStA, Cultureel ontmoetingscentrum – Sint-Andriesplaats 24 – 2000 Antwerpen

INSCHRIJVEN

Vergeet je niet in te schrijven via onderstaande link. Klik hier om je in te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *